top of page

Terugblik 2016

Het was een bijzonder jaar, 2016. Zeker op het gebied van Vaderhartactiviteiten is er weer veel gebeurd en is er veel beweging.

We hadden diverse Vaderhartavonden hier aan huis, waar een steeds wisselend, maar ook groeiend aantal mensen komt. We hadden heel diverse sprekers en aansprekende onderwerpen. Er is veel gebeurd, zo hoorden we ook op de getuigenissenavond. Geweldig, dat God zich steeds meer openbaart als de Vader die Hij graag voor ons wil zijn. Een geluid wat vaak gehoord wordt: "Ik was bang dat God me zou vertellen wat ik allemaal verkeerd had gedaan, maar Hij begon me duidelijk te maken dat Hij me persoonlijk ziet en van me houdt!" Prachtig, wanneer je merkt dat mensen diep van binnen overtuigd worden: "satan, er is voor jou geen plaats meer in mijn hart!"

Er waren maar liefst twee Vaderhart Kampeerweekenden in Veendam, waar Henk en Anneke Bruggeman aanwezig waren om ons dichter bij het hart van Vader te brengen.

Deze weekenden vallen altijd goed in de smaak omdat ze relaxed zijn en omdat de sfeer gekenmerkt wordt door de zin: Waar liefde woont, gebiedt de Heer zijn zegen. We mogen in dankbaarheid constateren dat dit tastbaar is.

In het voorjaar mochten we meewerken aan een Alphacursus hier aan huis. En natuurlijk kon ook hier de boodschap van het Vaderhart van God samensmelten met de verdere inhoud. Een kenmerkende Vaderhart-uitspraak is: Deze boodschap is niet de titel van een nieuw boek op de plank, maar het Vaderhart van God is de boekenplank, waarop alle andere boeken steunen. Zo ervaren we dat ook concreet, alles wat je nu nog deelt over God en geloof, is ingebed in de openbaring van het Vaderhart van God. En hoe meer we daarmee bezig zijn, hoe minder we eromheen kunnen: Dit is Gods waarheid, die Hij zelf openbaart op vele plaatsen en op heel verschillende manieren.

Wat nieuw was dit jaar, was dat de groep Verzoend Leven Veenkoloniën een Seminar over afwijzing voorbereidde en daarin toegerust werd, waarna in het najaar dit Seminar in 2e Exloërmond gegeven kon worden. Bijna honderd cursisten waren aanwezig en de meesten van hen hebben ervaren dat de blokkades om dichter bij God te komen, die veroorzaakt werden door wonden van afwijzing, weggenomen werden of gelimiteerd. Vrijwel alle medewerkers van dit Seminar zijn ook gegrepen door deze openbaring van God zelf, dus ook in deze vier Seminardagen weerklonk de roep van Abba Vader: Kom dichter bij Mij, dan kom Ik dichter bij jou!

Er was nog iets wat me dankbaar en blij stemde. Een jong stel, waar ik wat gesprekken mee gehad heb, vroegen me om op hun trouwdag de huwelijksceremonie (in een bos) te doen. Ik mocht vertellen over de verbinding zoals die m.i. door God bedoeld was: optimale verbinding met Hem, als je Maker, met elkaar en met jezelf. Wat een mooie ervaring was het om ook daar de liefde van God te mogen doorgeven!

Er waren nog enkele Vaderhartconferenties en weken waaraan ik mocht meewerken, zoals in Amsterdam en in Kampen en ook de conferentie met Isabel Allum, wat erg indrukwekkend was.

Daarnaast hadden we het interview met iemand namens het Blad De Wekker, waarover Klaas en ik samen mochten vertellen hoe het volgens ons komt dat er - vooral in het Noorden van het land - zoveel beweging is wat betreft de openbaring van het Vaderhart van God. En aansluitend ontstond de nieuwe website vaderhartbuitenwoel.nl

Ja, er is beweging. God zelf brengt beweging op gang en in Galaten 5:25 staat: de richting die de Geest van God je wijst, volg die maar! Het is aan een ieder persoonlijk om die stem van de Geest van God te (leren) horen en er gehoor aan te geven.

Ik wil besluiten met een prachtige boodschap die dit jaar op meerdere manieren tot me kwam: Ben je bereid om je in te zetten voor het Koninkrijk van God, zonder dat jouw naam daarbij genoemd wordt of dat jij de eer ervoor krijgt? Ik kan alleen maar zeggen: Als je EERST het Koninkrijk van God zoekt en zijn gerechtigheid, dan gaat het niet (meer) om jezelf te presenteren, dan gaat het erom dat je Jezus mag reflecteren. Inderdaad, het gaat niet om de boodschapper, het gaat om de boodschap!

Bewaren

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page