top of page

Had ik dat maar eerder geleerd....

Begrijpend communiceren (1)

Had ik dit maar eerder geleerd, dan was er waarschijnlijk veel in mijn leven anders verlopen. Begrijpend communiceren noem ik het, al is de oorspronkelijke benaming Geweldloze Communicatie.

Jaren geleden hoorde ik hier al over, maar het sprak me niet aan.

Ik ben een harmoniezoeker, heb niet zoveel contact met gewelddadige mensen in mijn omgeving, dus dat heb ik niet nodig, dacht ik.

Inmiddels heb ik het anders leren zien.

Deze vorm van communiceren leert je om eerlijk naar je gevoel te kijken (wat ik niet kon), naar je behoeften te luisteren (die ik niet kende) en om op een goede manier je verzoek te uiten (wat ik vaak niet durfde).

Wauw..

Wat valt daar al veel te leren, en ik denk niet alleen voor mij.

Maar dat is nog niet alles, je leert ook meer de ander te begrijpen en wat hij of zij voelt, waar diens behoeften liggen en het stelt je meer open om naar hun verzoeken te luisteren en zo meer in een goede verbinding te kunnen zijn en blijven.

Ik denk dat iedereen dit nodig heeft: begrepen worden en de ander begrijpen.

Vrede op aarde!

Eenvoudig is het niet, want onze denkpatronen en gedragspatronen zitten vaak nogal verankerd in oude patronen, maar als je deze Verandering Van Denken je eigen kunt maken, dan is er hoop! Hoop dat jezelf beter begrepen wordt en hoop dat je elkaar beter kunt begrijpen.

Voor mij is het duidelijk, ik hanteer de benaming Begrijpend Communiceren.

Ik ga hier vaker over schrijven, maar dan weten jullie vast wat ik bedoel!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page