top of page

Terug kijken ...

Wauw, wat hebben we in het afgelopen jaar weer mooie dingen mogen meemaken. En.. het smaakt nog steeds naar meer! Al geruime tijd is het echt mijn grootste wens om ingezet te mogen worden om mensen dichter bij Gods hart te brengen, waar ze liefde, vertroosting, bevestiging en herstel mogen ontvangen. Wat we vervolgens zien gebeuren is dat mensen dan zelf ook verlangend zijn om ingezet te mogen worden in dat grote plan.

Dan is het niet meer een 'moeten' of verlangen daardoor meer geliefd te zijn, maar dan is er een fundament in je leven gelegd, waardoor je een diep besef hebt van 'Ik ben geliefd' en is het een wens om door te mogen geven van al het goede wat je zelf ontvangen hebt.

Het mooie is, dat je liefde voor God en mensen groeit, maar dat intussen ook je eigen karakter wordt gevormd. Niet altijd fijn, soms pijnlijk, maar goed!

Het blijft een hele uitdaging, in verbinding blijven met de mensen om je heen, ook als je zelf fouten hebt gemaakt, als er meningsverschillen zijn, als mensen elkaar tegenvallen, kwetsen of afwijzen. Vaak wil je vanuit je hart maar liever de veiligheid zoeken door afstand te nemen. Soms is dat ook goed en nodig voor een bepaalde tijd.

Maar als daar overheen Gods liefde en Geest zo kunnen werken dat er toch herstel en verzoening komt, dan is dat een overwinning, zowel in de aardse als in de hemelse realiteit. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik daarvan getuigen.

En, waar wij dat herstel, die eenheid en verzoening niet kunnen bereiken, mogen we blijven bidden om eenheid, terwijl we de pijn voelen van de gebrokenheid. We mogen Abba Vader vragen of Hij het onmogelijke mogelijk wil maken. Zou voor Hem iets te wonderlijk zijn?

GEBED VOOR EENHEID

Heer Jezus, U die gebeden heeft dat allen één zouden zijn,

wij bidden voor eenheid

onder christenen,

zoals U het wilt

en op de manier die U wilt.

Moge uw Geest ons geven

dat wij de pijn

van de scheiding ervaren,

dat wij onze schuld mogen erkennen

en dat wij mogen hopen

over alle hoop heen.

Amen

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page