top of page

Toronto wel, Toronto niet?

Even iets over de opwekking in Toronto qua achtergrond.

Een opwekking begint niet bij een kerk die de juiste leer heeft. Een opwekking begint ook niet in een gemeente waar men heel ijverig God aan het dienen is. Het gaat God niet om hoe hard wij ons best doen.

Een opwekking is niet maakbaar. Wij zijn niet degenen die kunnen bewerken dat God een opwekking in gang zet. Jammer enerzijds, gelukkig anderzijds.

Ik ben er wel van overtuigd dat we een opwekking kunnen tegenhouden.

Wat zijn factoren die er dan een positieve invloed op kunnen hebben? Wel, UIT een slaafse dienende houding komen, stoppen met vechten voor dat ene puntje leerverschil, God de regie geven in je leven en aan zijn voeten zitten, vanuit liefde. Natuurlijk heeft het geen zin wanneer je dat doet als een techniekje om iets te verkrijgen. Dus begint het met Hem leren kennen (naar Geest & Waarheid), Hem leren vertrouwen en Hem de plek geven in je leven (Vader, Zoon én Heilige Geest) die Hij wil. Naarmate je meer tijd (Intimi-tijd) met Hem doorbrengt zal je zijn hart meer leren kennen.

Dat is precies hoe het allemaal begon in Toronto.

God bracht mensen bij elkaar, die open stonden om álles van God te ontvangen wat Hij maar wilde geven. En daar viel het vuur. Vuur uit de hemel, niet om mensen te straffen, maar om ze in vuur en vlam te zetten voor Hem. Mensen gingen vanuit een roeping meer in de Bijbel lezen, maar tijd met God doorbrengen.

In januari 1994 begon de opwekking in Toronto, inmiddels zijn we 25 jaar verder en is duidelijk dat het nooit gestopt is. In de eerste 12.5 jaar werden er zelfs zes bijeenkomsten per week gehouden, die soms tot in de late uurtjes duurden. Van over de hele wereld kwamen mensen naar deze bron van hoop en leven om dit mee te beleven en om het vuur, zo mogelijk, door te kunnen geven in hun eigen omgeving.

Het intrigeerde me dat ik aan de ene kant mensen hoorde die er fel op tegen waren. Dat waren voornamelijk degenen die dat ‘van horen zeggen’ hadden, maar er niet zelf waren geweest. Aan de andere kant kende ik inmiddels heel wat mensen die er juist heel lovend en lyrisch over waren, en dat waren juist de mensen die het zelf hadden meegemaakt en ervaren.

Even een nuancering: waren ze lyrisch over de opwekking in Toronto? Nee! Ze waren onder de indruk van de grote dingen die God daar deed en waren stuk voor stuk blij dat ze zelf ook nieuwe en goede dingen van God hadden ontvangen.

Terug naar het begin: in alle gevallen die de geschiedenis kent is het duidelijk dat God degene is die een opwekking begint.

Mijn nieuwsgierigheid, maar vooral mijn verlangen waren al jaren geleden gewekt. Verlangen om de kracht, de grootheid, de heerlijkheid van Gods liefde meer en meer te ervaren en om iets daarvan te mogen doorgeven aan de mensen om me heen.

ONE TOUCH! Eén enkele aanraking van Gods grote liefde kan een mensenleven zó veranderen, dat alles op zijn kop lijkt te staan, maar dat intussen juist bewerkt wordt dat God hierdoorheen alles op zijn plek kan laten vallen.

MORE LORD!!!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page