© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

November 2, 2019

May 15, 2019

November 19, 2018

November 9, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

De zegen van Jabes

May 15, 2019

Die avond zou ik cursus geven over Zegenend Bidden. Omdat ik vroeg wakker was, lag ik wat te mijmeren over de komende les. Het gebed van Jabes kwam in mijn gedachten, dat gebed wat zoveel teweeg had gebracht in ons leven. Wellicht later meer daarover..

 

De vier regels uit 1 Kronieken 4:10 kende ik uit mijn hoofd. Jabes bad: Here, wilt u mij overvloedig zegenen, wilt U mijn grondgebied vergroten. Mag uw hand op mij zijn en weer van mij alle kwaad, zodat geen smart mij treft. En God verhoorde dit gebed.

 

Terwijl ik deze woorden in me om liet gaan, kwam de gedachte: Dat zouden we moeten kunnen zingen, waarom niet, het zijn maar vier regels. Min of meer automatisch zei ik tegen God: Wilt U geven dat we dit gebed kunnen gaan zingen?

 

Vrijwel onmiddellijk kwam het volgende in mij op:

 

Zegen mij overvloedig Heer,
vergroot mijn grondgebied steeds meer.
Mogen uw handen om mij zijn,
bewaar mij voor verdriet en pijn.

 

En mét dat de woorden kwamen, was er ook de melodie, gewoon een psalmversje.
 

Die avond introduceerde ik op de cursusavond het gebedslied. we zongen het met elkaar en iemand zei: "Wat mooi dat het op de wijs is van 'Dat 's Heren zegen op u daal'..!"

 

Kijk, dat had ik nog niet eens ontdekt, maar dat maakt dat het wel heel speciaal voelt als een cadeautje van God.

 

Ik hoop dat het veel gezongen mag worden, dus geef het gerust door. Het is niet mijn lied, het is Gods lied!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square