top of page

De zegen van Jabes

Die avond zou ik cursus geven over Zegenend Bidden. Omdat ik vroeg wakker was, lag ik wat te mijmeren over de komende les. Het gebed van Jabes kwam in mijn gedachten, dat gebed wat zoveel teweeg had gebracht in ons leven. Wellicht later meer daarover..

De vier regels uit 1 Kronieken 4:10 kende ik uit mijn hoofd. Jabes bad: Here, wilt u mij overvloedig zegenen, wilt U mijn grondgebied vergroten. Mag uw hand op mij zijn en weer van mij alle kwaad, zodat geen smart mij treft. En God verhoorde dit gebed.

Terwijl ik deze woorden in me om liet gaan, kwam de gedachte: Dat zouden we moeten kunnen zingen, waarom niet, het zijn maar vier regels. Min of meer automatisch zei ik tegen God: Wilt U geven dat we dit gebed kunnen gaan zingen?

Vrijwel onmiddellijk kwam het volgende in mij op:

Zegen mij overvloedig Heer, vergroot mijn grondgebied steeds meer. Mogen uw handen om mij zijn, bewaar mij voor verdriet en pijn.

En mét dat de woorden kwamen, was er ook de melodie, gewoon een psalmversje.

Die avond introduceerde ik op de cursusavond het gebedslied. we zongen het met elkaar en iemand zei: "Wat mooi dat het op de wijs is van 'Dat 's Heren zegen op u daal'..!"

Kijk, dat had ik nog niet eens ontdekt, maar dat maakt dat het wel heel speciaal voelt als een cadeautje van God.

Ik hoop dat het veel gezongen mag worden, dus geef het gerust door. Het is niet mijn lied, het is Gods lied!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page