top of page

De hele Cirkel

Sinds enige jaren ontwikkelde zich bij mij, vooral in de slapeloze middernachtelijke uurtjes, het onderwijs over De Hele Cirkel.

Eerlijk gezegd was frustratie en bezorgdheid de aanleiding hiertoe. Ik zal het uitleggen.

In mijn jeugd leerde ik vanuit mijn Gereformeerde traditie de volgende zinnen:

De mens is slecht, zondig en ellendig, niet in staat tot enig goed en geneigd tot alle kwaad. Zelfs zijn beste werken zijn bevlekt met zonden. Dat klinkt redelijk deprimerend, nietwaar?


Er ontstond een spagaat in mijn denkwereld. Aan de ene kant waren deze woorden vanaf mijn vroegste jeugd erin gebeiteld, aan de andere kant volgde ik steeds meer onderwijs over het Vaderhart van God. Ik leerde God op een heel andere manier kennen. Een God van onvoorwaardelijke liefde en ontferming, een God die mij persoonlijk kent en het goede voor mij wil.


In mijn praktijk Ontvangen om vrij te zijn sprak ik vele cliënten die er klaar mee waren om zich altijd maar slecht en schuldig te voelen. Toch merkten ze vaak dat ze God ook niet helemaal los konden laten. "Hij blijft aan de deur van mijn hart kloppen', zei een jonge man.


Ik sprak ook mensen die de andere kant op gegaan waren: God is toch liefde en genade, waarom hoor ik dan steeds weer dat ik het niet verdiend heb? Hoezo elke keer belijden, alles is 2000 jaar geleden toch al vergeven?


Ik dacht dat het goed zou zijn om alles wat in balans te zien. Ja, we praten over dezelfde Bijbel, maar we kijken er vanaf verschillende gezichtspunten tegenaan.


In het onderwijs over De Hele Cirkel beginnen we niet bij het slechte van de mens, maar bij het goede van God.


Partje 1, tussen 00,00 uur en 01.00 uur, gaat over God die Alfa en Omega is, het begin en het einde. hij is de Eerste en de Laatste, de enige, de verdient de Eerste plek in mijn leven, de Hoogste.plaats.


2 Om hem goed te kennen is het nodig dat we zijn hart leren kennen. Hij openbaart zich in de Bijbel, vooral ook via zijn Zoon Jezus, die laat zien wie de Vader echt is.


3 Gods hart is vol genade. Bij hem vinden we Grace en Mercy. Grace: we krijgen liefde, genade en eeuwig leven, hoewel we dat niet verdiend hebben. Mercy: we krijgen niet de straf die we wel verdiend hadden, want die droeg Jezus voor ons.


4 Als we zo God hebben leren kennen kunnen we hem (meer) vertrouwen.


5 Als we God durven te vertrouwen, kunnen we in de intimiteit met hem komen, waar we innerlijke genezing en heling mogen ontvangen.


6 Vervolgens gaan we inzien wie wij zijn in Christus, wat onze hemelse identiteit is.


7 Nadat we zo de eerste helft van de Cirkel zijn doorgegaan, komen we bij de vraag van God: ben je bereid jezelf aan mij over te geven? Als je God niet echt kent is dat best een heftige vraag, die je onzeker kan maken. Maar als je God echt hebt leren kennen WIL je je graag aan hem overgeven, want je kunt op geen andere manier echt jezelf worden zoals je volgens zijn blauwdruk bedoeld was.


8 Als je je overgeeft aan God komt er een zichtbare en merkbare transformatie in je leven. Je hebt meer liefde en je zoekt meer dan de aardse dingen, de dingen die eeuwigheidswaarde hebben.


9 De Heilige Geest komt in je wonen en Hij leidt je.


10 Je gaat herkennen wat wit is en wat zwart, wat leugens zijn en waarheid, wat van God is en wat niet, wat tot het eeuwige leven leidt en wat tot de dood.


11 De Heilige Geest laat je zien wat je beter op kunt ruimen, waar je stappen kunt zetten tot vergeving en verzoening.


12 We besluiten de cirkel weer bij God, want na deze 11 stappen kun je meer en meer een leven leiden in vrede, volheid en verzoening.


Comments


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page