top of page

Een Klaaglied? Een psalm?

Stel dat jouw hart breekt om iets wat je opmerkt in je omgeving. Je ligt er wakker van en je roept het uit tot God.

Hoe zou jouw psalm of jouw klaaglied eruit zien?

Dat was mijn opdracht voor een cursus die ik volg. Dit is mijn Psalm.


Hoe lang nog Heer? Een Psalm van Hinke Heer ik roep tot U vanaf mijn wachttoren. Ik roep tot U, de enige die redden kan. Ik zie hoe duisternis steeds meer de aarde lijkt te vervullen. Hoe lang duurt het onrecht nog voort? U hebt gezegd dat U het juk van onrecht zult verbreken. Maar het lijkt alsof het onrecht alleen maar hand over hand toeneemt. U hebt gezegd dat U leven wilt geven, overvloedig. Maar ik zie de vijand stelen, roven en vernietigen. U wilt liefde, eenheid en verbinding Maar wat ik zie is verdeeldheid, ruzies, verbroken relaties. Hoe lang nog Heer? Mijn hart huilt als ik naar de wereld om me heen kijk. Families vallen uit elkaar. Kinderen zoeken hun ouders niet meer op, vaders raken hun kinderen kwijt, grootouders hun kleinkinderen. Mijn hart huilt Heer, als ik dit zie. Hoe anders waren uw plannen toen U de aarde schiep, de mensenkinderen in uw hart ontwierp. Liefdevolle relaties wilde U, veilige verbindingen. Zorg en aandacht voor elkaar, seksualiteit als puur geschenk. Wat gaat er veel kapot van al uw mooie plannen Heer. Onvervulde behoeften leiden tot ongewenst gedrag. Een langgerekt hopen maakt het hart ziek. Leugens, geheimen en verslavingen dringen de poorten binnen van wat eens een prachtig bouwwerk was. Muren brokkelen af, een ruïne is wat overblijft. Maar bij U Heer is toch niets onmogelijk? U bent een God die ziet en voorziet, dat is uw naam. U bent betrouwbaar. Ik heb het in mijn eigen leven gezien en ervaren. Toen wij een puinhoop van ons huwelijk hadden gemaakt greep U in. Toen bij ons niets meer te redden leek herstelde U de fundamenten van wat eens ons bouwwerk was. We riepen het uit tot U en U hoorde naar ons en redde ons. Ik wil U roemen Heer, om wie U bent. Ik wil U loven Heer, om wat U hebt gedaan. Bij U is niets onmogelijk. Halleluja. Bij U is altijd hoop.


Comentarios


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page