top of page

Toronto experience Fathers embrace 1

1994 – 2019 – 25 jaar Opwekking Jubileumconferentie Catch the Fire

Toen ik in November 2018 de vraag kreeg voorgeschoteld of ik mee ging naar Toronto in Januari 2019 had ik maar een paar stappen te gaan. De wil en het verlangen om daar ooit eens heen te gaan waren er al jaren.

Nu was het een kwestie van bidden of God het een goed idee vond, (ik ervoer vrede), de vraag voorleggen aan mijn man, (die vond het prima) en mijn familie in Canada vragen of ik deze reis kon combineren met een bezoekje aan Hamilton, waar zij wonen. (Wel-kom!)

Binnen no-time vond ik mezelf achter de computer om me te registreren en een ticket te boeken. Zonder problemen lukte dat. Een hotel reserveren hoefde ik niet, want de vrienden die me uitgenodigd hadden wilden wel een gezamenlijke reservering boeken.

Mijn reis bracht wel iets in beweging, merkte ik, zowel in mijn eigen hoofd als bij mijn achterban. Immers, als lid van een traditionele kerk had ik meermalen horen waarschuwen voor ‘De Toronto Blessing’, waar toch wel héél vreemde dingen gebeurden. Met daarbij de twijfel of zoiets echt van God zou kunnen zijn.

Aan de andere kant had ik meerdere mensen ontmoet die zelf deze plek bezocht hadden. Juist deze mensen waren unaniem laaiend enthousiast. Daarbij had ik enkele boeken gelezen van betrokken personen, zoals Er is meer! van Randy Clark, God in ons midden van Sam Storms en De zegen van de Vader van John Arnott. Mijn interesse en verlangen waren gewekt.

Daar komt nog bij, dat ik ooit had gehoord over de opwekking in Wales, dat er veel voorgangers heen reisden om iets van die opwekking daar mee te maken. Symbolisch werden er kooltjes uitgedeeld, voor wie ‘het vuur’ mee wilde nemen naar hun eigen land en kerk. De Nederlandse voorgangers schijnen gezegd te hebben: “Nee, doe maar niet, want dan is het gedaan met de orde in onze kerk”. Dat zinnetje was ergens in mijn hoofd blijven hangen en ik dacht: In mijn Bijbel staat: ‘Onderzoek alle dingen en behoud het goede’. Dát ga ik doen!

Ik heb vaak te maken met mensen die érgens in hun hoofd wel weten dat er in de Bijbel staat dat God van mensen houdt, maar die niet echt erváren dat God henzelf persoonlijk lief heeft. Wat ik wel eens heb gemerkt, is dat je dan kunt praten als Brug(ge)man(s), maar dat dat alleen maar binnen komt in het hoofd van mensen, maar niet in hun hart.

Terwijl één simpele aanraking van God zelf, kan maken dat mensen in één keer óm zijn. Dan vervagen al hun vragen. Ze hoeven het niet meer te checken, ze wéten dat God goed is en van hen houdt!

Ik dacht: Als ik nu dáár in Canada iets mag ontvangen van dat vuur, dan zou ik dat dolgraag willen doorgeven aan de mensen om me heen. Want zóveel mensen hebben aangegeven dat ze zó graag iets meer van God willen ervaren…

Zo stapte ik op vrijdag 18 januari 2019 op Schiphol het vliegtuig in wat me naar een unieke ervaring zou leiden.

Wordt vervolgd

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page